Strategi Marketing Abad 21, Domino’s Bijak Tunggang Trend!

Domino's Pizza Malaysia terkenal kerana merupakan pelopor terawal sistem penghantaran makanan di Malaysia. Sistem penghantarannya juga sangat efektif. Of course, pizza nya pun sedap!Domino's Pizza merupakan rangkaian restoren pizza amerika syarikat yang ditubuhkan pada tahun 1960 dan mula memasuki Malaysia pada tahun 1997.Antara USP utama Domino's ialah 30 minit jaminan penghantaran! kalau tak sampai dalam masa 30 min, korang akan dapat 1 baucer regular pizza percuma.Dan yang ramai tak tahu, diorang pun ...

Read More

Bagaimana Shell Guna Kaedah Pemasaran Offline Untuk Viral Di Media Sosial!

Sahabat saya, yang dahulu nya seorang pelanggan tegar stesen minyak Petron kini berubah selera ke Shell. Katanya suka ke Petron sebab tandas diorang Bersih! Mudah kalau tengah tuang minyak tiba-tiba emergency nak guna toilet.Tapi seminggu dua ni, tiba-tiba je berubah selera. Dah tak mahu dah ke Petron katanya. Bila nak tuang minyak je, mesti akan ke Shell. "La, kenapa pulak?" Tanya saya, hairan. Ini sebab yang sahabat saya bagi:Sebab ...

Read More