Ini Panduan SOP Untuk Newbie Dalam Bisnes


Anda Sudah Penat Berbisnes? Semakin Besar Bisnes Anda Berkembang, Semakin Banyak Kerja Yang Anda perlu Lakukan?

Jika anda dah penat berniaga tanpa sistem, berhenti sebentar dan baca cerita ini.

Siapa yang tak sayang bisnes yang dibina dengan penat lelah dan air mata.

Bertahun-tahun berjuang untuk besarkan perniagaan, akhirnya tersangkut kerana masalah-masalah yang tak sepatutnya ada.

Antara masalah yang paling biasa dirujuk kepada kami adalah:

● Masalah mengambil staff.
● Masalah kewangan.
● Masalah stok berlambak dan tak terjual.
● Masalah jualan tak konsisten.
● Masalah partner lari.

dan beribu satu masalah lagi?


Masalah yang paling besar adalah ramai dari kita yang terperangkap dalam bisnes kita sendiri.

Bila kita tiada masa untuk membina SOP yang membentuk sistem perniagaan kita, maka sepangjang masa kita akan terperangkap dalam pusingan bisnes kita.

Kita tiada masa untuk rehat, bisnes kita sentiasa perlu ada kita baru jalan, sentiasa kena ada orang tengok baru staff nak bergerak, perlu sentiasa ada yang pantau barulah kerja betul.

Penat sangat?
Ya! Memang penat.

Sebab itu saya keluarkan Panduan Mengenali, Membina dan Melaksanakan SOP ini untuk anda.

Sebelum anda ambil keputusan untuk beli panduan ini, sila tanyakan diri anda sendiri dengan soalan berikut.

Adakah anda:

● Sudah mula penat buat bisnes?
● Asyik tukar-tukar staff sampai malas nak train lagi.
● Rasa tiada masa sebab bisnes?
● Penat berpusing di tempat yang sama tanpa berkembang?
● Nak ambil gaji sendiri sampai sekarang masih belum mampu?
● Nak buat pinjaman pun tak lepas?
● Nak besarkan bisnes pun susah.

dan seribu satu macam lagi masalah bisnes yang tak selesai?



DAPATKAN BUKU PANDUAN S.O.P ANDA DI SINI

Buku SOP tukangfikir.com

KINI!

Saya memperkenalkan satu-satunya panduan lengkap untuk bisnes anda.

Panduan lengkap bagaimana mahu bina SOP untuk Bisnes Bersistem.

Antara topik-topik yang dikupas dengan terperinci adalah:

● Apa itu SOP?
● Matlamat membina SOP?
● Fungsi SOP?
● Bagaimana SOP itu berjaya?
● Bagaimana SOP itu Gagal?
● Siapa yang membina SOP?
● Siapa yang menguatkuasakan SOP?
● Siapa yang menambah baikkan SOP?
● Bagaimana menyerahkan kerja kepada Staff melalui SOP?
● Bagaimana mengawal Staff atau Team dengan SOP?
● Bagaimana mula auto run bisnes dengan SOP?
● Bagaimana membina dan mengembangkan bisnes dengan SOP?


BONUS!!!

Contoh SOP untuk Peniaga Online

● SOP ambil stok.
● SOP simpan data pelanggan.
● SOP sales after service.

Contoh SOP Kewangan

● SOP belian stok.
● SOP pembayaran gaji.
● SOP jualan produk.

Contoh SOP Kedai Makan

● SOP ruang makan.
● SOP kebersihan.
● SOP penyimpanan stok.


Ok cukup!
Saya memang nak beli panduan ini tapi berapa harganya?

Harganya tak mahal.

Jika anda bandingkan betapa penatnya anda selama ini bekerja siang dan malam tanpa sitem dan SOP, harga ini pasti berbaloi untuk anda.

Harga Asal untuk panduan ini adalah:
RM 350 sahaja.

Sempena kemerdekaan ini anda boleh masukkan kod diskaun ’80’ untuk menikmati diskaun sebanyak RM 80.

Bermakna anda hanya perlu bayar RM 270 sahaja untuk panduan ini.



DAPATKAN BUKU PANDUAN S.O.P ANDA DI SINI

Buku SOP tukangfikir.com

Maaf, selepas 31/08/2016 tidak ada lagi diskaun untuk sesiapa pun.

Jadi rebut peluang ini sekarang dan buat belian mulai sekarang.

Semoga Allah redha.


Jangan lupa untuk LIKE dan FOLLOW Facebook Tukang Fikir untuk mengikuti segala perkembangan terbaru dan juga ilmu bisnes random yang di olah dengan gaya bersandar.

Facebook Comments

About Tukang Fikir

Baca Juga

Comments

comments

1 thought on “Ini Panduan SOP Untuk Newbie Dalam Bisnes”

Comments are closed.