Bengkel Kira Kos Tunai

Sebuah bengkel pengiraan kos urus tunai, tanpa melibatkan akauntan anda.
YA, BENAR. Tanpa melibatkan akauntan anda

Kawan, dah lama BISNES tapi masih belum pandai kira kos dan urus tunai dengan betul ?

13-14 Ogos 2016
Magic, Cyberjaya
10 pagi – 4 petang

70%

Hampir 70 dari 100 responden mengaku tidak pernah kira KOS secara terperinci.

85%

Hampir 85 dari 100 responden mengaku mereka tidak mempunyai ilmu Pengurusan Tunai dalam perniagaan.

Hampir 85 dari 100 responden mengaku mereka tidak mempunyai ilmu Pengurusan Tunai dalam perniagaan.

Rata-rata masih ramai tidak tahu cara mengurus tunai dan mengira kos dalam perniagaan, tapi masih ambil risiko untuk jalankan perniagaan.

Ini mungkin termasuk anda!

*hasil dari survey di Facebook Page TukangFikir

Apa ada di Bengkel ini?

Ya, ketahuilah bahawasanya

Ini Bukan Ilmu Seksi, ini adalah ilmu paling basic, yang peniaga cina amalkan, dan ini rahsia kenapa mereka berjaya.

*sebahagian peserta Seminar Bermula Kosong
location-512-whiteMagic Cyberjaya

Pernah tak

anda rasa macam ni?

BANYAK SALES TAPI TAK NAMPAK UNTUNG.

Macam mana nak untung kalau kira kos pun tak pandai. Lepas tolak kos tetap dan kos tersembunyi, margin tinggal 2 persen. Perasan macam banyak, tapi….

SAMPAI SUDAH MASIH TAK MAMPU AMBIL PEKERJA

Nak ambil pekerja macam mana kalaudiri sendiri pun tak mampu ambil gaji. Iyerlah, katanya tak mampu, tapi tiap-tiap hari makan mewah giler, guna duit company.

PENAT SEBAB SEMUA BENDA BUAT SENDIRI.

Macam mana tak buat sendiri.Takut sangat nak upah atau labur untuk sistem atau mesin duit baru. Takut tercekik cash flow katanya. Katanya lah, dia hari-hari cekik duit company tak nak kira.

TAK PERNAH NAK LEKAT SATU BISNES.

Kadang-kadang bukan bisnes yangkita buat tu tak untung, tapi sebab kita tak urus tunai dengan kira kos yang buat kita hilang untung.

Jadi bila rasa tak untung, mulalah carik bisnes lain yang kononnya bawak untung.

Yang ni paling sedih

JARANG SANGAT NAK UNTUNG, ASAL BALIK MODAL DAH CUKUP UNTUNG.
Malas nak cerita bab ni, Kalau cakap karang sentap, tak cakap tak belajar.

Datang bengkel lah senang cerita.

*sebahagian peserta Seminar Bermula Kosong
location-512-whiteMagic Cyberjaya
Itu sikit jer yang saya tulis. Kalau nak sambung silakan tulis. Cuma kesat lah air mata tu ya.

Macam kena ketuk kepala kan? Jangan susah hati, saya pun sama macam anda DULU.

Lepas saya belajar URUS TUNAI dan KIRA KOS dengan Betul saya dapat paling kurang 5 Perkara Ini :

DAH MULA NAMPAK UNTUNG
Bila dah kira kos dengan betul. Secara automatik Keuntungan akan meningkat kerana kita mampu letak harga yang betul.

DAH MAMPU AMBIL GAJI
Dah tahu mana duit masuk dan mana duit keluar, terus boleh kurangkan pembaziran dan boleh terus belajar ambil gaji.
Mula-mula ambil sikit, urus betul-betul dan silakan ambil gaji semampunya.

DAH MAMPU ADA PEKERJA
Mana termimpi nak ada staff sampai berbelas orang macam sekarang.
Iyalah, dulu nak ambil macam mana,selalu salah kira kos sampai makan untung. Hujung bulan sale banyak tapi sengkek. Sekarang? hehehe

DAH MAMPU BUAT SIMPANAN UNTUK BERKEMBANG
Bolehlah nak beli pc baru, mesin baru sikit-sikit hasil dari duit yang berjaya diuruskan dengan baik setahun ni. Banyak perkarabaik yang berlaku dan insyaAllah tahun ni mampu bayar bonus pada staff.

DAH MAMPU BAYAR ZAKAT LEBIH.
Kalau dah untung meningkat mesti zakat pun meningkat kan. Jadi bolehlah nak merasa bayar zakat 4 / 5 angka. Insya allah..Lain Rasanya.

Tak banyak yang perlu kita lakukan. Hanya betulkan Kos Urus Tunai kita, kita boleh capai 5 perkara ini. Macammana?
Jemput Hadir ke bengkel saya!

Bengkel Kira Kos Tunai

13-14 Ogos 2016
Magic, Cyberjaya
10 pagi – 4 petang
Sebuah bengkel pengiraan kos urus tunai, tanpa melibatkan akauntan anda.
Mendedahkan ilmu paling basic, yang peniaga cina amalkan, dan ini rahsia kenapa mereka berjaya.

Borang Penyertaan Bengkel Kira Kos Urus Tunai

Sila isikan tempat kosong dan pilih Tiket anda.
Sila Upload resit / bukti pembayaran anda disini

Pembayaran
Bayaran hendaklah dibuat kepada Akaun
PENAMA : TukangFikir Enterprise
NO. AKAUN : 8881 01 336 1779
BANK : AMBANK

Pengesahan Bayaran
Setelah bayaran/deposit dibuat, SILA SMS/WHATSAPP ke 010-4009 769 butir butir dibawah :
1. Bukti Bayaran (payment slip)
2. Nama
3. Alamat Penuh
4. Tujuan Pembayaran